4 små tricks til når du blanderne antik og moderne

Indretningen af hjemmet er en livslang proces, og sådan er det simpelthen fordi at ens personlige stil ændrer sig hele livet igennem. Når vores til ændrer sig og vi finder nye elementer, som vi gerne vil inddrage i indretningen, kan det være svært at få de forskellige elementer til at gå op i en højere enhed – og det er især sandt, når vi kigger på den nuværende trend med at kombinere den moderne indretning med antikke møbler og andre indretningselementer. Det kræver lidt mod og kreativ tænkning, men det kan lade sig gøre. Vi har her samlet 4 små tricks til, hvordan du på bedst mulig vis kan blande antikke møbler og andre elementer ind i din indretning uden at det kommer til at se malplaceret eller rodet ud.

Find et statement piece

Den minimalistiske indretning er stadig meget dominerende i Danmark og resten af Skandinavien, og det kan være grunden til at det kan være svært at inddrage antikke møbler og elementer i indretningen. Det skal du dog slet ikke være bange for. Hvis resten af din indretning er meget enkelt og rendyrket, kan en enkel detalje nemlig ændre stemningen i rummet fuldstændig – og det kan give din indretning mere personlighed og også give dig en mere unik indretning. Den detalje – eller statement piece – kan være alt fra et stort møbel til en dekadent lysekrone eller et farverigt maleri. Det er faktisk kun din fantasi, der sætter grænser.

Leg med farver og stilarter

Du skal aldrig være bange for at leje med farver og stilarter. Det er faktisk en af de hurtigste genveje til at skabe et helt personligt udtryk i rummet. Det kan være med alt fra antikke møbler til farverige malerier eller plakater – eller så kan det naturligvis også gøre farverige elementer i form af puder, plaider og meget andet.

Lad antikviteterne smelte ind i rummet

Hvis du allerede har et hjem med en blanding af moderne og antikke elementer, men synes udtrykket er blevet for rodet, så kan det være, at der simpelthen er for mange farver og materialer på spil i rummet. Det er ikke nemt at få det antikke til at passe med det moderne, men du kan gøre et godt forsøg ved at kigge på farverne i rummet. Vælg én farvepalette og hold dig til den. Vælg dine antikviteter ud fra denne farvepalette – eller hvis du allerede har nogle antikke elementer, som du gerne vil have plads til, kan du overveje at male dem.

Brug moderne lamper

Hvis du har et rum, som er præget af antikke møbler og generelt mørke farver, skal du være meget bevidst om lyset. Moderne lamper kan nemlig spille en afgørende rolle i hele rummets dynamik. En passiv lampe, der ikke larmer for meget, kan give rummet den rette belysning, så de mørke farver ikke tager overhånd og spiser det naturlige lys – samtidig bidrager lyset ikke unødigt til indretningen, så den kommer til at tage overhånd.