Derfor skal du have et tæppe under spisebordet

Mange danskere har atter fået øjnene op for tæppers muligheder i hjemmet. Det gælder især brugen af tæpper i spisestuen eller i køkken-alrummet. Her bruges tæpperne især til at skabe hygge, tilføje lidt farve eller binde rummet sammen temamæssigt.

Der er mange forskellige slags tæpper af vælge i mellem, når det kommer til de tæpper, der ligger under spisebordet. Derfor kan det være svært at finde det helt rigtige tæppe, men der er heldigvis masser af inspiration at hente, når det gælder indretning med tæpper.

Tilføj personlighed med kelim tæpper i spisestuen

Når man indretter med tæpper, er det ofte for at tilføje et strejf af ens personlighed til rummets indretning. Tæpper kommer nemlig i alle udformninger, farver og mønstre, og derfor er det eneste, der sætter grænser for valget af tæppe ens egen smag.

Typisk vælges tæpper ud fra resten af indretningen i rummet, og det kan være meget flot at vælge et tæppe, der komplimenterer rummets øvrige indretning og farver. Et kelim tæppe under spisebordet behøver dog ikke altid at holdes i de samme farver som det øvrige rum, og det gælder især, hvis man ønsker at give rummet et strejf af ens personlighed.

Vær ikke bange for at eksperimenter med farver og mønstre. Det kan især være en fordel at eksperimentere med farver og mønstre, hvis man ejer et hus, der er indrettet med en meget minimalistisk og neutral stil. Her er tæpper en oplagt måde at få trukket noget personlighed ind i huset på, fordi tæpperne – ligesom kunsten på ens vægge – vælges ud fra personlig smag og stil.

Det gælder især de fantastiske kelim tæpper, som man kan få. Her er der flotte farver og fantastiske mønstre, og kelim tæpper er ofte lavet i så god en kvalitet, at de kan holde i flere årtier. Oftest er kelim tæpper lavet af uld eller bomuld, og de er altid håndvævede. Kelim tæpper bliver altså ikke bare en måde at trække farve og personlighed ind i rummet på – det bliver en investering.

Ægte tæpper giver varme og hygge til en minimalistisk spisestue

Når man indretter med tæpper i ens spisestue, så er det en god ide at overveje, hvad man vil med rummet. Tæpper er nemlig fantastiske til at skabe stemninger og atmosfære i et rum. Ønsker man et hyggeligt samlingspunkt rundt om spisebordet, kan man med fordel gøre brug af ægte tæpper i varme farver. Netop varme farver i fx rødlige eller brunlige nuancer giver rummet en varme, der kan være med til at sætte rammerne for besøg af venner og familie.

Den nordiske minimalisme har længe rådet, og det har resulteret i et væld af spisestuer, der holdes i monotone og ofte lyse og sarte nuancer, hvilket kan få et rum til at føles enten klinisk rent eller køligt. Det er ikke nødvendigvis den stemning, man ønsker i en spisestue, hvor det gælder om at hygge sig rundt om et par gode retter. Dette kan et flot tæppe i varme nuancer være med til at veje op for.

Tæpper tilføjer selvfølgelig også et element af fysisk varme til et rum, fordi tæppernes bløde fibre er med til at opveje rummets hårdhed. Et tæppe under spisebordet giver fødderne en blød overflade at hvile på, mens man spiser.