Gode råd, når du indretter med en sofagruppe

Sæt af sofaer i grå

Stuen og området omkring sofagruppen skal helst være hyggeligt og indbyde til afslapning, gode samtaler og samvær med gæster før eller efter maden.

Derfor er det også vigtigt at man bruger lidt energi og omtanke på at indrette en god sofa gruppe og hele rummet omkring sofaerne så det ser indbydende ud.

Efter en lang dag trænger man nemlig også til at komme hjem til et sted hvor man føler man kan slappe af og have det godt.

Her får du et par gode tips til hvordan du kan tænke lidt anderledes når du indretter din stue.

Brug sofaen som rumdeler

Har du en større stue, der måske både fungerer som spisestue, kontor og hyggestue så behøver sofaen ikke nødvendigvis stå i et hjørne eller op af en væg.

Det er godt nok det mest traditionelle og det folk ofte gør, men du kan med fordel også prøve mange andre indretningsmuligheder af.

Brug f.eks. sofaen som en slags rumdeler, og lad den stå frit i rummet med ryggen mod resten af rummet.

Afgræns området med et tæppe

Hvis du gerne vil afgrænse zonerne i en større stue endnu mere, så kan du med fordel lægge et ekstra tæppe under din sofagruppe og dit sofabord.

Det skaber både hygge, og får den del af stuen til at føles mere som en selvstændig del.

Få plads til en stor sofa i en lille stue

Har du en lille stue, så kan du sagtens få plads til en større sofa alligevel hvis det er det du ønsker.

Det kræver dog at du går på kompromis med nogle andre ting. Gå efter småt men godt. Sørg for ikke at have for mange andre møbler, spar på nips tingene, og vælg lyse farver til vægge og gulv.

Det kan også være en fordel at droppe gardinerne i en lille stue, og som et alternativ til et sofabord kan du også overveje en puf, så har du en ekstra siddeplads hvis der kommer gæster.

Sørg for den rette belysning

I en velindrettet stue er lyset alfa-omega. Lyset har flere formål, både praktisk men også hyggeligt og dekorativt lys.

Derfor kan det være en rigtig god ide at mikse forskellige lyskilder så du måske har godt arbejdslys i loftet, suppleret med nogle læselamper ved sofagruppen, evt. væglamper hvis du har et flot billede eller andet du gerne vil fremhæve, eller en smuk standerlampe til en hyggekrog.