Gør dit hjem mere organisk

Synes du måske, den skandinaviske minimalisme har taget lidt overhånd? Det er skønt, at der ikke står tusind ting, man er ved at falde over, rundt omkring i stuen, men samtidig kan man måske få en fornemmelse af, at der mangler noget charme, hvis alt i din indretning har kolde grå og hvide nuancer, og der ikke er specielt meget andet til at personliggøre de forskellige rum i dit hjem.

Det er heldigvis relativt nemt at gøre noget ved. Et tæppe kan være med til at gøre et rum meget mere levende og organisk. Der findes naturligvis mange forskellige tæpper, og mens nogle vil have præcis samme nuancer og farver som resten af indretningen, kan du med for eksempel et sisaltæppe få noget, der skiller sig lidt ud og er anderledes. Følelsen er også anderledes fra at blødt uldtæppe, og mange sætter pris på den anderledes struktur.

Tæpper i hvert eneste rum

Tæpper hører ikke kun til i en stue. Der er nogle, der måske vil tænke, at tæpper kun bør ligge i store rum med store flader, hvor der virkelig er plads til tæppet, men tæpper kan sagtens være mange steder. Det kan handle om små dørmåtter, der ligger i entréen eller i bryggerset og suger vand fra de støvler og sko, der træder på dem, eller det kan være et lille tæppe med frynser i enderne, der ligger på børneværelset og passer til alle de andre ting, der er derinde.

Indretningen kan gøres varmere og mere velkommen af mange ting, og det er skønt at have noget, der er med til at gøre det hele mere personligt. Det kan også handle om, at man får hængt et billede op i en billedramme, der passer i nuancen til tæpperne, eller man får stillet en lille træfigur, man godt kan lide, på en hylde, hvor man ser den.