Sådan indretter du en hyggelig stue

Går du også og drømmer om den perfekte stue? Det er forskelligt fra person til person, hvad man synes en perfekt og hyggelig stue egentlig er, men der er uden tvivl nogle fællesnævnere. For eksempel skal en stue være indbydende, og stuen skal være behagelig at være i.

Komfort og varme

Hygge er noget, der ofte associeres med varme og med lys. Det er elementer, du kan tage med ind i din stue igennem farver, lamper og møbler. Med de rigtige sofaer og lænestole, kan du nå den helt rette fornemmelse af hygge, fordi de giver indtryk af komfort og velbehag. Har du ikke nogen lænestole selv, kan du finde dine nye lænestole her. Når møblerne er behagelige, får man som gæst lyst til at sætte sig ned og slappe af, og det er netop det, der er med til at gøre en stue indbydende.

Personlighed og charme

Hvad er ellers med til at gøre en stue hyggelig? Det er, at man kan mærke, at det er din stue. Vis din personlighed igennem din indretning; dekorer stuen med minder, stil ting frem med affektionsværdi, og hæng billeder op fra gode oplevelser. Man skulle kunne mærke, at stuen bliver brugt, og den bliver bare meget mere charmerende, når man kan se et helt menneskeliv udspille sig igennem indretningen. Man skal bare kende til den rette balance, så det heller ikke bliver for meget. Det skal nemlig ikke være for larmende, men det må gerne være med til at danne en stemning.

Planter og pyntegenstande

En stue bliver jo også hyggelig af, at den er dekoreret. Fine nipsting, vaser med blomster i, potteplanter og alle den slags ting er med til at gøre stuen unik og behagelig at være i. Der må gerne være en form for rød tråd imellem tingene. Det kan for eksempel være, at du har vaser og lignende kun i porcelæn eller kun i glas, eller at du holder dig til et form for tema, såsom farve. Det er med til at danne et mere harmonisk udtryk, end hvis alting var noget helt forskelligt.

Nyd dit hjem

Du skal huske på, at du ikke skal indrette dit hjem med tanker på dine gæster, men med tanke på dig selv. Det er din stue, og du skulle kunne være komfortabel i den. Den skal virke indbydende for dig, så du har lyst til at sætte dig ned i sofaen og slappe af. Indret din stue med en hyggestund som inspiration.