Sådan får du et rum til at syne større med din indretning

Hvis du har problemer med, at nogle rum i dit hjem syner meget små, så er det ofte muligt at lave om på det ved hjælp af din indretning. Det handler nemlig blot om at tage de rigtige beslutninger.

Her får du nogle forskellige tips til, hvordan du får et rum til at syne større, end det er.

Skru ned for overflødige nips

Hvis du har mange ting og nips stående rundt omkring, så kommer et rum automatisk til at virke mere presset og derfor mindre. Hvis der i stedet er mange tomme og blanke flader, så kommer et rum til at syne større.

Derfor er det en idé at finde ud af, om der er nogle nips, som ikke er nødvendige i din indretning. Det giver noget mere luft til et rum.

Brug spejle i din indretning

Når du hænger spejle på dine vægge, så gør det, at et rum kommer til at virke større. Specielt hvis du vælger et stort spejl. Spejle er desuden noget, der pynter i ethvert rum og som desuden er praktisk. Den genspejling der kommer fra et spejl, får et rum til at syne dybere eller bredere, end det er.

Se udvalget af spejle med rammer her.

Prioritér lyse og lette farver

Mørke og tunge farver får et rum til at virke mindre og mere hyggeligt, så derfor er det ikke det rette valg, hvis du forsøger at få et rum til at virke større. Der er det i stedet en fordel med lyse og lette farver. Det gælder både på dine gulve, lofter, vægge, møbler m.m.

Hvis du f.eks. har et mørkt loft i et rum, så føles det som om, at der er langt lavere til loftet, end der i virkeligheden er. Lyse farver er derfor et must i et lille rum.