Et trygt hjem til når krisen rammer

Livet er uforudsigeligt, og det betyder også, at man aldrig rigtig kan regne det ud, når krisen pludselig rammer. Når krisen rammer, bliver alt i hverdagen vendt på hovedet, fordi man netop ikke altid er forberedt på en sådan situation, og her er det altså vigtigere end noget andet, at man i hjemmet har den trygge base, som man har brug for.

Denne tryghed kan man både opnå ved selvfølgelig at have sin familie omkring sig, hvor man altid kan komme til hinanden, hvis der er noget. Men derudover kan man også sørge for at indrette sig hyggeligt og hjemligt, så alle føler, at de har en plads. Så herunder kan du læse lidt mere om, hvordan du opnår et trygt hjem, når krisen rammer i hjemmet.

Skilsmisse, psykisk sygdom, dødsfald og lignende

Der er mange forskellige kriser, man kan opleve, når man er en familie. Det kan være, at man er så uheldig, at der er et familiemedlem eller lignende, som går bort – her er det vigtigt med et godt og trygt hjem. Det kan også være, at der er et enkelt familiemedlem, som går igennem en meget svær tid, eksempelvis med angst eller depression – det er ligeledes en situation, hvor det er vigtigt at skabe trygge rammer i hjemmet.

Så er der desværre også mange familier, hvor forældrene bliver skilt, og her er det endnu engang vigtigt, at man er der for hinanden som familie. Så når ting som skilsmisseskøde, flytning og svære samtaler fylder, er det vigtigt, at man sørger for et hjem, hvor alle føler sig trygge og føler, at de må have lov til at sige, hvad de føler.

Tryg indretning

Noget, der er vigtigt, når der pludselig sker en krise i familien, er, at hjemmet er trygt. Det handler altså om, at man eksempelvis har en tryg indretning. Det lyder måske skørt, at indretning kan være tryg eller utryg, men du kan her læse lidt mere om, hvad der menes med det.

En tryg indretning kunne eksempelvis være, at man prioritere at have et stort fællesrum – måske at stue, køkken og spisestue hænger sammen, så der er god mulighed for, at alle kan være i det samme rum på en gang. Det gør nemlig, at man ikke sidder indelukket på hver sit værelse og døjer med problemerne selv, men at man rent faktisk har mulighed, via indretningen, for hele tiden at kunne snakke med nogen i hjemmet.

Et tegn på tryghed i indretningen kunne også være at have forskellige personlige ting hængende, så alle er klar over, at deres rolle i familien er værdsat, fordi man netop vægter alles personligheder højt. Altså kunne en tryg indretning være en, som binder alle familiemedlemmer sammen, så alle føler, at de har en plads.

Snak med hinanden

Udover at man med selve indretningen kan skabe noget tryghed i hjemmet, så er det allertryggeste selvfølgelig, at man er en familie, som kan snakke om alt. Når der opstår en krisesituation, er det altså meget vigtigt, at særligt forældrene giver udtryk for, at man altid må ytre sin mening eller snakke om problemerne – altså at der er god kommunikation.

Det er nemlig ikke sundt at holde sine følelser og problemer inde, og man kan heller aldrig rigtig vide, hvordan forskellige mennesker reagerer på kriser. Der er nogle, der har brug for at snakke meget om det, hvor andre har det bedre med at gå lidt mere stille med det. Det er altså vigtigt, at man i hjemmet har lov til forskellige måder at håndtere tingene på, men at man samtidig er gode til at holde øje med hinanden, så der aldrig er nogen, der ufrivilligt er alene med det.