Indblæsning af papiruld på loft

Indblæsning af papiruld på loft er en metode til loftisolering, der egner sig godt til flere boligtyper. Det er altid en god ide at få lavet et isoleringstjek af loftet på din bolig, særligt hvis det er mere end 20 år siden, du sidst fik isoleret dit loft. Ejer du et hus, der er bygget mellem 1950 og 1990, så er der stor sandsynlighed for, at den oprindelige loftisolering er mangelfuld. En god loftisolering tjener sig hurtigt hjem, for hvis loftisoleringen er mangelfuld, da vil meget af varmen fra boligens varmekilde gå til spilde.

Ved et isoleringstjek af dit loft får du grundig rådgivning om, hvilken type isolering der er bedst egnet til din bolig. Indblæsning af papiruld på loft er blot en mulighed ud af flere isoleringsmetoder.

Isolering med papiruld

Indblæsning af papiruld på loft er en anerkendt og prisbillig isoleringsmetode, og der er sket mange forbedringer af både isoleringsmaterialet og selve indblæsningen af isoleringen. Papiruld isolering er særdeles velegnet til isolering af lofter og ved etageadskillelser. Papiruld isolering udmærker sig ved evnen til at opsuge fugt og damp, hvilket er rigtig godt til det danske klima, og til ældre huse. Desuden tiltrækker papiruld heller ikke mus og rotter. Papiruld isolering er miljøvenligt og laves primært på genbrugspapir. Når papiruld bruges som isoleringsmateriale tænker man ofte på brand og fugt, hvorfor papiruld er behandlet med brandhæmmende uorganiske salte, herunder Bor og Aluminiumhydroxid.

Arbejdsprocessen ved indblæsning af papiruld på loft

Selve arbejdsprocessen ved indblæsning af papiruld på loft begynder med etablering af en gangbro og materialestop langs loftets kanter. Når denne del er klaret, kan indblæsningen begynde, hvilket sker gennem en slange op til loftet, hvor papirulden blæses ind på loftsområdet. Efter indblæsningen må der påregnes oprydning og støvsugning for at efterlade et brugbart resultat.