Sådan stimulerer du din babys sanser med legetøj

Når en lille baby kommer til verden, er barnets sanser allerede udviklet inden i mors mave, men fordi at babyen kommer fra 9 måneder i et varmt og trygt miljø og ud i en kæmpe stor og ny verden, kan det være en overvældende oplevelse. Man bør derfor ikke begynde at købe alt muligt farverigt og larmende legetøj, da det kan forstærke den overvældendes følelse, det kan være for baby at komme ud af mors mave. I den første tid bør man derfor kun give dem ting som sutteklude og bløde bamser de kan putte med. Når baby har vænnet sig til den nye verden, kan man begynde at kigge på legetøj som kan være med til at stimulere barnets sanser og samtidig være med til at udvikle dem. I denne artikel giver vi dig et par eksempler på stimulerende legetøj, samt hvordan man kan finde det.

Stimulerende legetøj til baby

En baby har som sagt udviklet sine sanser inden i sin mors mave, men sanser har ikke været udsat for alle de indtryk der findes ude i den store vide verden endnu. Det er derfor en god idé at lade barnet opleve og bearbejde indtrykkene i den første tid, inden man begynder at stimulere og videreudvikle disse sanser.
Der findes mange former for legetøj der har til formål at udvikle og stimulere sanserne, som for eksempel legetøj med former og farver, eller et aktivitetsstativ til baby. Fælles for disse er, at de udover at pirre barnets nysgerrighed også kan være med til at videreudvikle og stimulere barnets sanser og motorik.

Sådan finder du stimulerende legetøj til baby

Et godt sted at begynde, når man skal finde denne bestemte type legetøj til sit barn, er ved at række ud til venner, familie eller kollegaer, der også har eller har haft små børn. Hvis man er del af en mødregruppe eller en legestue, så er det også et oplagt sted at spørge omkring andres erfaringer. Generelt set, så er det godt at tale med folk der erfaringer, i stedet for at blindt stole på en legetøjsbutiks produkttekster. De lever af at sælge legetøj og vil selvfølgelig gerne sælge så meget som muligt. Det er dog ikke altid at det legetøj de sælger, er så godt for barnet som de giver udtryk for. Søg derfor anbefalinger i dit netværk.

Find legetøj på internettet

Internettet er et oplagt sted at søge efter stimulerende legetøj. I stedet for at gå direkte til legetøjsbutikkernes webshops, så find i stedet blogindlæg, artikler og forskellige former for tests af det eksakte legetøj. Andres erfaringer er mere værdifulde, fordi at de har siddet med legetøjet hands on og set hvordan deres barn har reageret på det og hvad barnet har fået ud af det. Led derfor efter forskellige blogs omkring børn og babyer, for at finde artikler og blogindlæg der kan guide dig videre i din søgen.