Sådan skaber du en velorganiseret garderobe

Det er vigtigt, at vi har orden og struktur i vores garderobe. Hvis dette ikke er tilfældet, kan det hurtigt ende ud i diverse tøjkriser. Hvis vi ikke holder vores klædeskab organiseret, kan det ligeledes også hurtigt ende ud i, at vi hele tiden går i de fem samme outfits, fordi vi ikke har et ordentligt overblik over alt vores tøj.

Herunder får du nogle tips og tricks til hvorledes du får en toptunet garderobe.

Organiser garderoben fra top til tå
Hiv en dag ud af kalenderen til at organisere alt dit tøj. Det kan hurtigt tage mange timer, hvis det er lang tid siden du sidst har gjort dette. Den nemmeste måde er simpelthen at tømme hele klædeskabet – både sokker, undertøj, kjoler og hvad der ellers gemmer sig derinde.

Og nu skal du til at sortere. Prøv alt tøjet, måske noget af det er blevet for småt eller stort. Tøv ikke med at smide noget ud – da det ellers hurtigt vil hobe sig op igen. En god hovedregel er, at hvis det er over seks måneder siden du har haft tøjet på – så skal det smides ud, da du højst sandsynlig heller ej kommer til at gå med det de kommende seks måneder.

Pak alt det overskydende tøj ned i poser og giv det til genbrug.

Frisk garderoben på
Nu har du formentlig fået en masse ekstra plads i garderoben. Derfor kan du tage ud på en skøn shoppetur med god samvittighed og svinge dankortet løs i alle butikkerne.

Hvis du ikke allerede har det i garderoben, så er det nærmest et must at have en kimono. Invester gerne både i en lang kimono og en kimono kort. Det er en beklædningsgenstand som nærmest passer til et ethvert outfit. En farverig kimono eller cardigan kan hurtigt pifte et kedeligt outfit gevaldigt meget op.