Skab stemning i stuen med sofaer i 4 fede nuancer

Farver er på mange måder gået hen og blevet det nye sort. Selvom vi danskere nok aldrig kommer til at slippe de hvide og nedtonede farver, er der i de senere år kommet mere og mere fokus på hvordan man får flere farver i sin bolig.

Der er mange måder at gøre dette på, men en oplagt måde og et godt sted at starte, er med en farvet sofa. Som et stort møbel vil du faktisk mærke forskel hvis du skifter til en farvet sofa, men samtidig kræver det ikke så meget mere. Derfor bringer vi her fire farver til sofaer der vil kunne skabe stemning og liv i ethvert hjem.

Rivende rød

Et godt sted at starte, og en farve der er mere alsidig end man måske skulle tro, er i det røde hjørne. Rød kan måske virke som en lidt aggressiv farve at anvende på en sofa, men faktisk kan det ofte være meget elegant.

En af de gode ting med rød er, at den kommer i så mange varianter. Alt fra de dybe røde som for eksempel en god bordeauxrød, til lyse pastelrøde nuancer. Selv mere iøjnefaldende postkasserød kan fungere.

Også materialet har indvirkning på hvordan farven fungerer. Tag for eksempel Clouds maxi daybed med chaiselong. Denne velour-daybed er fantastisk i nuancen ”peach”, en pastel ferskenrød nuance. Elegant og spraglet på samme tid.

Glimrende grøn

På den stik modsatte side af farveskalaen finder vi røds komplementærfarve, nemlig grøn. De grønne nuancer er også dejlige at få ind i huset, og ligesom med rød er der mange veje og nuancer at gå.

Skal der være fart på, er det de lysegrønne og også de grønblå nuancer du bør gå med. Disse er ofte friske, og kan fungere både som fulde farver, men også i pastelnuancer. Vil du være mere tilbageholdende, er dybe, flaskegrønne sofaer ofte utroligt elegante.

Igen spiller også materialet en stor rolle. Velour er igen et fedt valg, og går du efter de flaskegrønne nuancer og velour, er du sikker på en stilet retrosofa. Selv læder kan gå i grøn, men dette kræver måske lidt mod for nogen at kaste sig ud i.

Blændende blå

Blandt de mest alsidige farver er nok de blå nuancer. Mørke, navyblå nuancer kan virke som et elegant alternativ til sort, mens lysere kan være alt fra iøjnefaldende pangfarver til afdæmpede og elegante pasteller. Du går altså sjældent galt i byen med blå.

Blå er altså en sikker farve, så du kan med fordel udnytte dette og vælge en lidt fancy sofa i blå. Tangos fine retrosofa er her et godt bud. Nuancen er mørkeblå uden dog at være kedelig. Sammen med de lyse træben giver sofaen et elegant indtryk og den høje ryg og pynteknapperne hiver det hele hjem i superfed retrostil.

Glohed gul

Vi slutter af med igen at tage et hop næsten på tværs af farveskalaen til en farve mange kan have tendens til at undgå i deres hjem: gul. Gul er en farve mange af os ikke helt tør trække ind over dørtærsklen, men dette er en stor fejl.

Gul er nemlig en superfed farve at have i sit hjem. Der skal ikke meget til før den gør hjemmet lidt mere interessant, og desuden er der mange nuancer der er ret ligetil at have med at gøre. Dette er vigtigt når det gælder en gulfarvet sofa.

Det vil nemlig ofte være lidt meget at vælge en decideret knaldgul sofa. Har du modet til det, skal du bare kaste dig ud i det, men for os andre er det nok mere ligetil at vælge for eksempel en dybere sennepsgul nuance. Igen kan velour være en fed måde at gøre det hele lidt retro på.