Vælg med omhu: Ikke alle blomster til din have

Hvis du har planer om at købe blomster til din have, er du næppe i tvivl om, at du har mange muligheder. Faktisk er de fleste godt klar over, at de har så mange muligheder, at det ikke er nemt at vælge mellem dem.

Hertil er det også vigtigt at understrege, at det ikke er alle blomster, der er værd at købe, da de ikke alle passer ind i din have. Har du f.eks. i sinde at købe blomsterfrø hos Bland Selv Frø, er det vigtigt, at du sørger for at vælge blandt dem ed omhu

Forskel på deres behov for sol

Et af de aspekter, der i høj grad skal være i fokus, når du vælger, er deres behov for sol. Dette er nemlig et punkt, hvor de mange blomster adskiller sig en del fra hinanden. Desuden er det også et aspekt, der kan have stor betydning for blomsternes levetid.

Hvis du placerer blomster, der har et stort behov for sol i et område, hvor de får meget lidt sol, vil de ikke overleve længe. Det samme er gældende, hvis blomster, der ikke har brug for sol, får for meget af det. Derfor er det et punkt, du ikke må gå på kompromis med.

Udseendemæssigt passer de ikke alle ind

Når du skal købe blomster til din have, siger det næsten sig selv, at du skal have fokus på udseende af dem. Det giver nemlig ikke mening at betale for blomster til din have, der ikke lever op til de ønsker, du har i forhold til udseendet.

Det er vigtigt, at der ikke er noget, der er rigtigt eller forkert i denne sammenhæng. Det betyder, at det ene og alene er dine egne krav, der skal vælges ud fra. Dog er det værd at fokusere på at finde blomster, der passer godt til resten af haven.

Forskel på deres behov for omsorg

Der findes mange blomster, der stort set kan passe sig selv, mens andre kræver langt mere omsorg, hvis de skal overleve. Hvis du vil slippe for at bruge for tid på gødning, vanding, omplantning, opbinding og beskæring, er det vigtigt at have fokus på dette.

Når du køber dine blomsterfrø, er det derfor klogt at finde blomster, du godt kan lide, og derefter undersøge, hvad kraven er i forhold til vedligeholdelse af dem. Dermed er du sikker på, at du ikke ender, hvor du ikke kan bunde.