Derfor skal du overveje at få et grønt tag til din bolig

Har du overvejet et grønt tag til dit hus? Du har måske aldrig skænket det en tanke, men det burde du. Grønne tage har talrige funktioner, er smukke og har lang levetid. Selve det grønne er som oftest blomster inden for stenurt-slægten. De her blomster tåler lang og hård tørke, og de kommer i flere farver, så de kan anrettes på samme tag i flotte farvekonstellationer for at give unikke grønne tage.

Grønne tage forebygger oversvømmelse

Rent praktisk har du mange gode grunde til at få et grønt tag lagt over dit hjem. De tilbageholder en stor del regn i stedet for at lade det sive ned i jorden. Ikke at dit grønne tag alene gør en stor forskel, når det gælder at forhindre en oversvømmelse i forbindelse med regnvejr, men ved at lade en del af vandet blive i taget gør du i hvert fald din del for at minimere skadevirkninger udøvet af nedbør.

Taget temperaturregulerer

Spreder du træflis i haven og er glad for, hvordan flisen beskytter planter mod frost om vinteren og holder fugt nede i jorden om sommeren, kan du fryde dig ved, at grønne tage også hjælper dig på forskellig manér, alt efter om det er varmt eller koldt ude. Er der varmt, optager vand i det grønne tags jord varme og fordamper, så taget ikke bliver hedt. Er der koldt, så isolerer taget ganske godt.

Adgang til grønt giver ro i sindet

Oven i alle de her fortrin kommer det faktum, at det at se grønt får sindet til at falde til ro. Hvis du har bolig, men savner en have af betydning, kan det at anlægge et grønt tag gøre, at dit hjem ikke er fuldstændig blottet for planter. Altså har du mange årsager til at overveje at få et grønt tag opsat.