Sådan fornyer du dit slidte men tætte tag

Noget af det, der giver et hus sit primære udtryk, er taget. Foruden husmuren, fundamentet og isoleringen, så er taget nok noget af det allervigtigste på dit hus. Det er dit hustag, der beskytter det indvendige af huset mod vand og skidt, og det er også med til at beskytte huset, når det blæser.

Derfor er det vigtigt, at taget på dit hus er tæt og sundt. Hvis taget er lidt slidt men ellers er sundt og tæt, så kan du nemt forny det ved at give det omgang maling. Til dette formål skal du bruge speciel maling, som kaldes tagmaling. Ligesom der findes maling specielt beregnet til døre og vinduer samt træværk til din bolig, så findes der også maling beregnet til taget.

Tagmaling fås i mange forskellige farver, men fælles for alle farverne er, at malingen ikke blot giver dit hustag nyt liv, men også forlænger tagets levetid. Du kan dermed skubbe udskiftningen af taget med fem til ti år. Du bør dog ikke male dit hustag, hvis det ikke er i god nok stand, og du bør også sørge for bl.a. at rengøre taget for mos, alger og andet skidt.

Nogle vigtige ting at tænke over inden du maler dit hustag

Alle tagtyper er dog ikke velegnede til at blive malet, så du bør sikre dig, at netop dit tag godt kan males, inden du går i gang. Hvis dit tag f.eks. er med tagpap, så bør du i stedet give det en omgang tjære eller et nyt lag tagpap.

Du bør tænke over, om du ønsker en tagmaling, der er blank eller mat. Ofte er glansen angivet på selve malerbøtten, men mange webshops har også angivelse af glans. Derudover bør du også tænke over dækkeevne. En højere dækkeevne mindsker din risiko for at skulle male taget igen for at opnå en heldækkende maling.