Få energioptimeret dit hjem

Ønsker man at spare lidt på forbrugsregningen, så kan det være en god ide at energioptimere hjemmet. Det kan overordnet gøres på to måder, enten via bedre isolering eller via en mere energioptimeret varmekilde. Man starter altid med at kigge på isoleringen i huset, hvor der kan være store optimeringsmuligheder, specielt hvis man bor i et ældre hus. Herefter vil man kigge på at energioptimere varmekilden. Har man et gas- eller oliefyr til at opvarme hjemmet, så kan der være penge at spare ved at skifte til en varmepumpe. Det samme gør sig gældende, hvis husets varmekilde er radiatorer. Det er vigtigt at nævne, at man kan få tilskud til energiforbedringer af sin bolig, hvilket kan hjælpe lidt på udgiften hertil.

Hvad er en varmepumpe?

Alle kender køleskabet, og en varmepumpe fungerer lidt ligesom et køleskab – bare modsat. Hvor den kolde luft trækkes ud af et køleskab, så udnytter en varmepumpe den energi som er i luften og jorden til at varme huset op med. Når man får installeret en varmepumpe, står man tilbage med to forskellige dele – en ude del og en inde del. Ude delen indsamler og lagrer alt den varme, som der er til rådighed i luften og jorden, og inde delen overfører varmen til huset via en kompressor. En varmepumpe fungerer hele året rundt, også når der er frostgrader. Der findes mange firmaer som er specialiseret indenfor energioptimering bl.a. Midtjysk El Center som løser alle opgaver fra varmepumper til energioptimering. Besøg dem her midtjyskelcenter.dk og bliv taget godt imod.

Gode grunde til at skifte til en varmepumpe

Ønsker man at gøre noget godt for miljøet, er dette nok den væsentligste årsag til at skifte til en varmepumpe udover det økonomiske aspekt. Med en varmepumpe får du generelt billigere varme, og mange beregninger viser, at man kan spare helt op til 50% af sin nuværende varmeregning.