Sådan får du billig el

Dette indhold er sponsoreret.

Det er de færreste, der ikke drømmer om at spare penge i den private bolig. Spørgsmålet er bare, hvor du skal starte, og hvordan du gør. Heldigvis er du landet det helt rette sted. I denne artikel bliver du nemlig klogere på, hvordan du får billig el og derigennem kan spare penge i din bolig, så der bliver flere penge til sjove ting i fremtiden. Læs med nedenfor.

Elselskaber, der er transparente

For at starte et sted er det en god idé at sætte dig ned og få et overblik over dit forbrug – heriblandt også dine elregninger. Det er nemlig det første udgangspunkt for i det hele taget at få adgang til billig el. Det er nemlig sådan, at der i dag er stor konkurrence på det danske elmarked, som kæmper om tårnhøje elpriser. Hvis du gerne vil undgå at betale for mange penge, er det vigtigt at lære at forstå dine elregninger for at finde bedre alternativer.

Heldigvis er der også elselskaber på markedet, der ikke har lyst til at kæmpe en brav kamp om de høje priser. Der er selskaber, der faktisk ønsker forbrugerne fair priser, som er til at betale. Det handler bare om at finde de rigtige selskaber. Dog er det vigtigt at pointere, du også selv kan gøre meget for at reducere dine elregninger. Men vi kommer dog ikke udenom, at elprisen er afgørende for dit forbrug og sidenhen de elregninger, der lander i din e-Boks eller postkasse.

Når du skal på udkig efter et nyt elselskab, er det vigtigt, du holder øje med kWh. Kan du ikke umiddelbart se den totale elpris per kWh, er der chance for, at der er tale om høje elpriser. Er den oplyst, vil elselskabet være forholdsvis transparente omkring deres priser, hvilket giver dig bedre forudsætninger for at forstå det totale prisleje. Dog er det også vigtigt, du lærer at forstå dit elforbrug, da det i sidste også er afgørende for, hvor mange penge du ender med at betale for strøm.

Undvig gebyrer og tillæg

En anden måde at få billig el er desuden ved at vige udenom selskaber, der opkræver diverse gebyrer og tillæg. Det bliver nemlig i sidste ende også en dyr affære, hvis du ikke er opmærksom på, hvad du rent faktisk betaler for. Og det er netop her, det er vigtigt, du lærer at aflæse dine elregninger korrekt.

Før at el kan defineres som billigt, skal du betale 2,25 kr. for 1 kWh eller derunder. Betaler du mere end det, bør du oveveje at skifte udbyder for at spare penge. Dog er det også vigtigt at forstå, at el til enhver tid afhænger af udbud og efterspørgsel, hvilket betyder, at elprisen for eksempel er billigere om natten, end den er om dagen. Dog kan du som tidligere nævnt også selv gøre meget for at spare på strømmen med små tiltag, der kan være alt lige fra at skifte elpærer ud med LED-pærer, vaske mere tøj per vask og meget mere.