Gå på opdagelse i Odense

Når man tænker på Odense, tænker man oftest på OB, HC Andersen og den fynske hovedstad. Men Odense har meget mere at byde på en ovennævnte! Der findes et hav af spændende ting man kan opleve i Odense. Vi guider dig i dette blogindlæg til de gode oplevelser i Odense.

Oplev Den Fynske Landsby

Tæt på Odense ligger Den Fynske Landsby, der er et historisk område med mange gamle huse. Her kan du komme helt tæt på det traditionelle og autentiske Danmark fra en historisk vinkel. I Landsbyen finder du blandt andet hytter fra vikingetiden, og en følelse af at rejse tilbage i tiden. I Den Fynske Landsby er der også mulighed for at få en guidet rundtur i de gamle beboelser.

Det er et fantastisk sted at besøge, hvis man vil opleve noget autentisk dansk kultur og historie. Her finder du også Danmarks ældste vinhandel, som er en del af Toldboden, en stor del af Danmarks tidligere købmandsgårds- og vandringshuse.

Grønne områder som Kongens have

I Odense centrum finder du et af de mest populære grønne områder, nemlig Kongens have. Her kan hele familien komme forbi og lege på den store legeplads eller nyde en picnic i det grønne. Derudover er der et stort amfiteater, som bliver brugt til forskellige arrangementer året rundt. Det er især populært blandt byens borgere at tage hertil om sommeren for at se en god film under åben himmel.

I Odense centrum finder du også en Zoo, hvor du kan komme tæt på mere end 2000 dyr fra hele verdenen.

ODION – Musik og teater samlet et sted

En anden stor del af Odenses kulturliv er det store musik og teatersted, ODION. Her bliver der spillet mange slags forestillinger i forskellige genrer. Det kan være alt fra musicals til comedy – her findes noget for enhver smag!

Et andet kultursted er Fyns Kunstmuseum, hvor du blandt andet kan se malerier fra danske kunstnere som Christen Købke og Vilhelm Hammershøi. Du kan også se moderne kunst fra bl.a. den danske billedkunstner Per Kirkeby. Det er især populært at besøge Fyns Kunstmuseum blandt familier med børn, da der er mange aktiviteter for både store og små. Derudover kan du leje et kamera i museet, så du selv kan tage billeder af de malerier, du finder mest interessante.

Det gode byliv

Når du har fyldt din dag med kultur, kan det være rart at slappe af og nyde byens goder. Odense byder nemlig på både restauranter, caféer og barer.

Odense er en by, hvor der altid er noget at komme efter. Der findes et hav af restauranter, caféer og barer, som du kan besøge for at få en god oplevelse. Du kan bl.a. prøve den lokale specialitet Fynsk Forår på en af de mange ølbarer i byen.

Er du heldig at have din egen lejlighed i Odense, er byen ikke størrer end at du altid kan komme hurtigt ind til centrum, hvor Odense har masser af butikker, hvor du kan shoppe. Byen bugner nemlig med trendy butikker fra hele verdenen – især indenfor mode og design.

Gastronomi og en masse cafeer

Hvis du er til gastronomi, så kan Odense byde på en masse lækre restauranter. Byen har både Michelin-restauranter og moderne gastro-barer, som byder på alt fra sushi til tapas.

Derudover finder du et utal af caféer, hvor der bliver serveret alle mulige forskellige retter – alt fra det klassiske til det mere autentiske. Der er masser af caféer med både nationale og internationale specialiteter i Odense!