Guide: Sådan holder du årets fest

Der er mange gode grunde og undskyldninger for at holde en fest. Fødselsdage, flytninger eller familieforøgelse er bare en brøkdel af de mange anledninger i livet, der kalder på en god fejring i venner og families selskab. Men selvom der oftest vil ligge en lykkelig eller dejlig omstændighed til grund for en fest, kan det også være forbundet med et vist pres at skulle agere vært for selve festen. Har man nu husket at købe det hele? Hvad nu hvis der ikke er nogen, der dukker op? Har alle gæsterne det overhovedet sjovt?

Præstationsangst og nervøsitet kan ofte indtræde i timerne op til, at gæsterne skal ankomme, og derfor er det rart at have alle de praktiske omstændigheder helt på plads, så man kan koncentrere sig om at slappe af og nyde festen og det gode selskab. Der er mange ting at holde styr på – men bare rolig. Vi guider dig sikkert og trygt igennem hele processen, så du kan have ro på nerverne og forhåbentlig vil blive husket af alle dine gæster som årets vært.

Fastlæggelse og forberedelse af tema og koncept

Har du besluttet dig for at holde en temafest, skal du selvfølgelig have lidt pynt og udstyr til at skabe de perfekte, festlige rammer. Hos https://www.all4party.dk/ kan du med god sandsynlighed finde alt, hvad hjertet kan begære – lige fra metervis af guirlander, imponerende heliumballoner og farverig konfetti til gæstebøger, paptallerkener og fine servietter.

Temafester er utroligt populære – og af god grund. De fleste synes, at det er sjovt at have en undskyldning for at gøre lidt ekstra ud af sig selv, om end det bare er med en hat, et fuldt kostume eller måske en særlig rolle.

Oprydning og rengøring

Det virker næsten meningsløst at gøre rent inden en fest – for man ved, at man med garanti kan starte forfra dagen efter, når festlighederne er overstået, og gæsterne er smuttet hjem. Ikke desto mindre ønsker de fleste selvfølgelig, at deres hjem fremstår rent og ryddeligt, når de får besøg og skal vise de private gemakker frem. Sørg derfor for at rydde køkkenbordet, fjerne spindelvævet og tørre spejlene af – så kan du med ro i maven vise dit fint pyntede hjem frem uden at skamme dig over snavs og støv i hjørnerne.

Sammensætning af gæstelisten

Måske giver sammensætningen af gæstelisten helt sig selv. Ofte vil der dog være enkelte gæster, man af forskellige årsager kan være i tvivl om, hvorvidt man skal invitere. Det kan være en god idé at sørge for, at hver gæst kender minimum én anden deltager udover dig – på den måde føler du dig ikke tvunget til at opvarte denne person hele aftenen, og du kan mere frit cirkulere rundt blandt festens gæster.

Rigtig god fornøjelse!