Skal du og partneren skilles?

Mange af dem der bliver gift ender i sidste ender også med at blive skilt. Det er simpelthen rent fakta. Er det også sket for dig og partneren? I så fald kan det være relevant eventuelt at læse denne artikel igennem. Her får du nogle gode råd til, hvordan I skal forholde jer i forbindelse med skilsmissen. Det er trods alt en svær tid I går i møde. Det er derfor meget godt at have en artikel som denne, som kan give jer nogle gode råd med på vejen.

Hvordan adskiller I formuen?

En ting I skal huske at tale om, er hvordan I eventuelt adskiller formue. Ofte har man fælles økonomi, når man er gift. Men nu hvor vi skal til at skilles, så skal denne økonomi lige pludselig til at deles op hver for sig. Hvordan vil I håndtere dette?

Nogle gange kan man godt håndtere dette sammen, fordi man i sidste ende stadigvæk er gode venner. Ægteskabet fungerer simpelthen bare ikke længere men derfor kan man stadigvæk godt tale sammen. Hvis I stadigvæk har et godt forhold til hinanden, så kan I eventuelt tage en god snak omkring dette sammen og prøve at finde ud af tingene. Nogle gange kan det sagtens lade sig gøre at gøre tingene på denne måde.

Men det er nu engang også meget almindeligt, at man tager kontakt til en advokat og finder ud af, hvordan man skal klare alting. Denne advokat kan fungere som en form for mægler, som går ind og hjælper jer begge to. Hvis I virkelig ikke kan sammen, så kan det også være en god ide, at I hver især får en advokat. På den måde kan disse advokater snakke frem og tilbage sammen om, hvordan det er bedst at dele tingene op.

Det kan trods alt hurtigt være lidt smertefuldt når man skal til at dele økonomien op. Man kan få mange følelser i klemme og det hjælper ikke nogen når man skal have en logisk samtale sammen.

Skal I dele ejendommen op?

Nogle gange har man også ejendomme sammen og hvis I for eksempel har en bolig, som I nu skal til at dele op, så kan det komme på tale at få et skilsmisseskøde. Det er også noget, som I skal lære lidt mere om. Nogle gange kan jeres advokat hjælpe jer med at dele sådan en ejendom op. Men nogle gange kan det altså også være relevant at hyrer en decideret boligadvokat.

En boligadvokat kan benyttes til rigtig mange ting men de kan blandt andet også benyttes til at dele en ejendom op, nu hvor man skal til at skilles.

Har du nogle gode boligadvokater i nærheden af dig? I så fald kan det være en god idé at prøve at ringe til dem og høre den ad, hvorvidt de kan hjælpe jer. Ofte vil de være mere end villige til at træde til og hjælpe.

Har I børn i klemme?

Mange gange har man også børn i klemme, når man skal til at skilles fra hinanden. Hvad vil I stille op med disse?

Hvis I stadigvæk er i stand til at snakke sammen og have en god kommunikation, så er delt forældremyndighed ofte den bedste løsning for jer. På den måde har børnene stadigvæk en tilknytning til hver af jer, og I har begge bestemmelse over, hvordan det er at de bliver opdraget.

Nogle gange er det dog ikke altid en god ide at have dette. Hvis der for eksempel har været vold eller lignende i ægteskabet, så kan det være på tale, at der kun er en af jer der får forældremyndighed. Her kan det også være relevant at tage kontakt til en advokat.