Skab dig en god rutine som forfatter

Hvis du prøver at slå igennem som forfatter, kan det være nødvendigt, at du får indarbejdet dig nogle goder rutiner. Skriveblokade rammer nemlig selv den bedste, og kommer især snigende, når du har for mange forstyrrelser i din hverdag.

 

Men vil du gerne være forfatter, er det sikkert fordi, du har et altoverskyggende ønske om at se dit navn på bestsellerlisten. At være forfatter, er for mange ikke et job, men et kald.

 

Struktur

Mange forfattere og andre kunstnere, der allerede nu er slået igennem, fortæller alle sammen om hvor vigtigt det er at få indarbejdet struktur i sin hverdag. Som forfatter er du din egen chef, det betyder også, at det er dig selv, du skal skælde ud, når du møder for sent på arbejde.

 

Hvis du er et morgenmenneske, så sig til dig selv, at kontortiden starter klokken otte og slutter klokken 16. Her arbejder du, og intet andet. At skrive gode bøger, der rydder forsiderne er, med få undtagelser, ikke en weekendaktivitet.

 

Indret et kontor

Udover, at du mentalt skal gå på arbejde, kan det også være en god idé rent fysisk at gå på arbejde. Indret et rum i dit hjem som hjemmekontor, hvis du arbejder hjemmefra. Det skal være et sted, hvor du kan lukke døren til omverden.

 

Dit eget lille stykke af verden, hvor du kan sidde indtil, du er klar til at vise verden din bog. Et sted med et skrivebord, en skrivebordslampe og et bibliotek med bøger, som du er inspireret af.

 

Har du ikke dit eget sted er det nemt at blive forstyrret af hjemmets andre beboere. Selvom du elsker dem, hjælper de dig ikke videre i processen, tværtimod forstyrrer de missionen, du har sat dig for. Soldaten i dig skal fokusere på missionen.