6 gode råd – sådan får du et mere luksuriøst badeværelse

Let og luftigt

Når du skal indrette dit badeværelse og du gerne vil have et luksuriøst feel, er det altafgørende at du tænker på ikke at overfylde badeværelset. Et overfyldt badeværelse vil altid føles mindre end det egentlig er, og dermed forsvinder følelsen af lukses ret hurtigt. Let og luftigt er altså vejen frem.

Der er flere måder at opnå dette på. For det første skal du bare undgå at have for meget på badeværelset. De ting du har bør du undgå at have på gulvet. Hænger du dem i stedet op, vil gulvet være frit, hvilket giver indtrykket af et større badeværelse. Skal du have ting på gulvet kan du så med fordel vælge ting på tynde ben, for eksempel en håndvaske med tynde, sorte metalben.

Materialebevidsthed

Skal du have reel luksus på dit badeværelse, er det ikke nok at det ser luksuriøst ud, det skal også føles luksuriøst. Dette opnår du kun hvis du er bevidst om dine materialevalg. Uden lækre og ordentlige materialer når du nemlig ingen vegne.

Når det kommer til luksuriøse materialer, er det altid godt at vælge kvalitet, men ikke for prangende. Lækkert træ og flotte fliser kommer du langt med. Metal er også et godt valg, herunder støbejern hvis du gerne vil have et lidt industriel udtryk.

Matchende armatur

Når vi snakker om metal, så er det her mere end noget andet sted at du sikrer at dit badeværelse matcher. Armaturet i både bruseren og omkring håndvasken skal helst udføres i lignende materialer og farver. Metal i alle mulige nuancer, gylden håndvask og sølvfarvet bruser for eksempel, giver et rodet indtryk.

Sørg derfor på forhånd at bestemme dig for armaturfarven. Belønningen er nemlig stor, og har du styr på dette kommer du langt. Du kan desuden potentielt tage det endnu længere og matche flere ting med dit armatur. Hos Unidrain kan du blandt andet finde et stort udvalg af flotte gulvafløb samt tilbehør til badeværelset, der alle sammen kommer i en række farver der passer til din stil.

Sans for detaljen

Når du laver et badeværelse, skal der selvfølgelig være styr på de store ting som bad, toilet og så videre. Men et virkelig luksuriøst badeværelse, er et badeværelse hvor der også er styr på detaljerne. Det nytter jo ikke noget at have et flot badeværelse hvis du bare fylder det med billigt skrammel.

Derfor bør du altså også kigge på de små ting på badeværelset. Det kan for eksempel være en tandbørste. Er du omgivet af lækkert træ og flotte fliser virker en tandbørste i billig plastic lidt forkert. En trætandbørste vil passe bedre ind. Overvej også ting som håndklæder, toiletbørste og en række andre ting.

Diskrete afløb

Gulvafløb virker måske ikke som den mest ophidsende del af indretningen af et badeværelse, men du kan nu nå langt ved at gå udenom de klassiske, kvadratiske afløb. Der findes en række alternativer der alle vil gøre dit bad mere luksuriøst.

Tag for eksempel Unidrains linjeafløb. Linjeafløbene ligger langs væggen og sikrer at dit brusevand kommer væk med stil. Vælger du Highline-serien kan du desuden få lavet dine afløb sådan, at overdelen matcher dine gulvfliser for et lækkert, diskret look.

Match nyt og gammelt

Når du skal designe et badeværelse, kan du nemt falde i fælden at vælge en masse smukke ting, men når det så står færdigt, virker det lidt for pænt, næsten klinisk. Skal du have en helt luksuriøs feel må du også tænke noget historie og patina ind i dit design.

At matche nyt og gammelt giver nemlig virkelig meget. Det kan for eksempel være at gammelt, flot spejl, på et ellers nyt badeværelse, eller måske du kan finde vintage kroge at hænge håndklæderne på. Hvad dette giver er en følelse af historie og lidt kant, hvor det nye, flotte badeværelse virker personligt, men samtidig up to date.