Kom godt i gang med at male dit loft

Malerrulle

Har du længe gået og tænkt på, at det er på tide, at dine lofter bliver malet? Så er det bare med at komme i gang. For du kan nemlig sagtens selv ordne det. Her får du en lille guide til, hvordan du maler dine lofter med kvalitets loftmaling.

Start med afdækning, spartling og rengøring af lofterne

Du bør sørge for en ordentlig afdækning af rummet således, at du undgår uønskede malerstænk over det hele. Når du har fået afdækket rummet, kan du gå i gang med at pletspartle eller fuldspartle alt efter, hvad der er behov for.

Før du begynder at male, skal du ydermere rengøre loftet. Til dette formål bør du bruge et universalrengøringsmiddel, som du kan købe i en malerforretning eller online. Er der sod, vandskjolder eller nikotin på loftet, skal du have fat i et mere effektivt rengøringsmiddel samt male med en spærrende maling. Du kan gå i gang med at male, når loftet er tørt. 

Sådan maler du et loft

Først og fremmest skal du male alle lofthjørner med en pensel. Det sikrer nemlig, at du senere bedre kan komme til med din malerrulle. Når du bruger en pensel, skal du være opmærksom på, at der opstår penselstrøg. Derfor bør du altid bruge malerrullen efterfølgende, så hele loftet bliver ensartet i sit udtryk. 

Det er en fordel at bruge en bred malerrulle, når du skal male resten af loftet. For at gøre det lettere for dig selv bør du sætte malerrullen på en teleskopstang, så du ikke skal op og ned af en stige hele tiden. Mal dit loft en til to gange alt efter, hvor meget det trænger til at blive malet.