Sådan vælger du den bedste maling til hele huset

Maling til huset er en væsentlig investering, og det er derfor vigtigt at vælge den rigtige type maling til de forskellige overflader i huset. Det kan være svært at finde ud af, hvilken maling der er bedst egnet til netop dit hjem, men her får du et overblik over de forskellige typer maling; blandt andet vægmalinggulvmaling og facademaling.

Hvilken maling skal jeg vælge?

Når det kommer til maling, er der mange muligheder. Du kan male vægge, gulve, lofter, vinduer, facaden og meget andet. Hvilken type maling du skal vælge, afhænger af flere ting. Der kan være tale om, hvilken type hus du har, eller hvilke farver du gerne vil have på væggene. Du skal også være opmærksom på, hvilket materiale overfladen er lavet af. Malingen skal passe til materialet, så den kan binde på overfladen og sidde ordentligt fast – nogle gange kan det være nødvendigt at give overfladen en grunder først.

Men malingen skal også passe til den mængde slid, overfladen vil blive udsat for. Loftmaling er lavet specielt til lofter, gulvmaling til gulve, vinduesmaling til vinduer og så videre, og så videre. Det vil sige, at du typisk skal købe flere forskellige slags maling til forskellige formål i hjemmet.

Vælg den rigtige maling til det rigtige formål

Der er altså mange ting, du skal være opmærksom på, når du vælger maling til huset. Men fortvivl ikke; her får du en oversigt over de forskellige typer maling, så du kan vælge den type, der passer bedst til dit projekt. Maling findes i mange kvaliteter, farver og mathed samt maling til indendørs eller udendørs brug. Husk at vælge vådrumsmaling til badeværelset.

Vægmaling: Til maling af vægge indendørs

Loftmaling: Til maling af lofter indendørs

Gulvmaling: Til maling af gulve indendørs – lavet specielt til at modstå slid

Facademaling: Til maling af husets facade – lavet specielt til at beskytte facaden mod vejr og vind