Sådan maler du lofter ensartet

Inden man påbegynder maling af lofterne, kan det i visse tilfælde være nødvendigt at rengøre lofterne inden. Særlig i tilfælde af meget snavsede eller fedtede lofter efter for eksempel mados, brændeovn eller tobak. Hvis lofterne ikke har været udsat fra dette, er det ikke nødvendigt med rengøringen. Derfor kan man nøjes med en grundig støvsugning af lofterne.

Rengøring af lofter

Den letteste måde at rengøre lofterne på er ved at bruge en spand med vand og grundrens og en spand med rent vand. Derudover kan man bruge en bred pensel og en stor svamp. Den brede pensel bruges til vandet med grundrens, som man starter med at bruge på loftet. Derefter bruges svampen med det rene vand til at vaske efter. Er der eventuelle knaster, som sveder, skal disse omhyggeligt afskrabes, affedtes med sprit eller rensebenzin og forsegles med knastelak.

Hvilken loftsmaling skal man vælge?

Det mest populære valg er en en helt mat og hvid loftmaling, som får loftet til at fremstå ensartet og uden forstyrrende refleksioner. Loftmaling kan du finde her. Der skal males 1-2 lag maling på loftet. Måden hvorpå man maler loftet kan variere alt efter hvilket loft, der er tale om.

Listelofter skal males med en pensel på langs, mens pladelofter males med en kombination af pensel og rulle. Samlingerne males først med en pensel, hvorefter det er en god idé at male med en rulle på kryds og tværs henover samlingerne. Afslutningsvist ruller man i baner i rummets længderetning. Det er vigtigt at arbejde mens malingen er helt våd, da det ellers vil give synlige rulle- og penselsspor.