Gode råd, når du skal købe en biopejs

Biopejse er blevet populære, for de er en måde at få hyggen og atmosfæren fra den traditionelle pejs på, men uden samtidigt at få sod og aske i hjemmet. Derudover kræver de ingen skorsten, så de kan installeres nærmest hvor som helst og i alle typer af hjem. Markedet for biopejse er efterhånden stort, så det kan være lidt af en jungle, når man skal vælge pejs. Her får du tre gode råd til. hvordan du finder den bedste biopejs for dig. Er du i tvivl, så spørg en professionel til råds, inden du køber.

Kig på mærket

Der findes efterhånden en del forskellige mærker at vælge mellem, når man vil have en biopejs. Derfor skal man kigge sig for, når man vælger producent, for nogle producenter går desværre på kompromis med sikkerheden og kvaliteten af pejsen, så de kan producere den billigere. Undersøg derfor mærket grundigt, inden du køber. En biopejs, du kan være helt tryg ved at købe, er en Decoflame biopejs, der er et dansk mærke med meget erfaring i at producere biopejse. Generelt kan det være en god idé at gå efter danske producenter, for der plejer sikkerheden og kvaliteten at være i orden. 

Type af pejs

Der findes mange forskellige typer af biopejse. De mest almindelige er de væghængte og de fritstående, som er kendt for at være meget nemme at installere i hjemmet. Især de fritstående kræver ingen montering, og er derfor meget fleksible, idet de kan flyttes rundt i hjemmet. De væghængte kræver et beslag på væggen, men er ellers hurtige og nemme at installere. Du kan også få en indbygget biopejs, som giver virkelig mange muligheder for at få en helt unik pejs, der passer til hjemmet. Man kan for eksempel installere en tunnelpejs i hjemmet, som er en smuk måde at forbinde to rum på. 

Størrelsen

Ligesom almindelige pejse findes i forskellige størrelser, er det samme selvfølgelig også gældende for biopejse. Når du vælger biopejs, så overvej størrelsen på pejsen, inden du køber. En lille biopejs generer ikke specielt meget varme, og derfor vil den i høj grad være et dekorativt og hyggeligt element i hjemmet. På den anden side kan en større biopejs genererer en del varme, men ikke lige så meget som en traditionel pejs, og det kan også være en dyrere løsning at forsøge at varme sit hus op kun med bioethanol, som er det, biopejse brænder på.