Undgå frost og skader i huset hen over vinteren

Vinteren nærmer sig med hastige skridt, og det betyder koldt vejr dag og nat. Frost er hårdt ved huset, og derfor kan det godt betale sig at få vægge, facader og tag tjekket for skader og problemer, inden det er for sent. Vi kommer her med nogle punkter som er vigtige at have styr på, hvis i vil undgå skader på huset over vinteren.

Huller er din største fjende

Det danske vintervejr er omskifteligt, og den ene dag kan byde på frost, sne og is, mens den næste kan byde på tøvejr og en masse smeltevand. Har du huller og revner i dit tag eller vægge, hvor vandet kan finde vej til, vil det når det bliver frostvejr igen blive til is, udvide sig, og udvide revner og hullerne, som på sigt kan lave store skader i huset. Derfor er det vigtigt at man sørger for at ens tag og vægge er sikrede mod frost, så man undgår dyre problemer. Det er en god ide at få lavet en facaderenovering af sit hus inden frosten indtræffer, da det på langt sigt er det billigste for dig.

Utætte vinduer og døre kan også være en synder når det kommer til problemer om vinteren og frost. Fugerne omkring kan blive skadet af frost, og derfor skal man altid sørge at de er intakte. Listerne omkring vinduer er også vigtige at kigge på, og sørge for at de sidder helt tæt på glasset, så der ikke kan komme vand ned i mellem. Hvis der først er kommet vand ned, kan det lige som med huller i tag og væg fryse, og udvide sig når det bliver til is. Det kan føre til punktering af glasset, og i værste tilfælde revner.

Har du træværk forskellige steder udenfor på huset, om det er på væg, dør eller andre steder, er det vigtigt at tjekke dem for råd. Hvis først noget træ er blevet råddent, skal det skiftes, da der ellers er chance for at få svamp. Eksempelvis er dørtrin meget udsatte, og derfor er det vigtigt at tjekke dem ofte. Ser træelementet mørkere ud end normalt, er der chance for det er råddent. I forlængelse heraf, er det vigtigt at identificere hvor fugten kommer fra, så man kan stoppe det, og undgå at træet rådner igen i fremtiden.