Hvordan er indeklimaet på kontoret?

Skaber hovedpine komplikationer og sygedage på din arbejdsplads? Bemærker I skimmelsvamp-lignende substanser rundt omkring på kontoret? Er luftfugtigheden foruroligende høj indenfor? Alle disse kan være konsekvenser af et dårligt indeklima. Hvis I har det på arbejdspladsen, skal det ordnes.

Indeklimamåling

Hovedpine er ikke udelukkende et symptom på dårligt indeklima på arbejdspladsen eller på hjemmefronten. Det er et af de hyppigste symptomer på alverdens fysiske og psykiske velvære-problemer. Derfor er det svært at ”diagnosticere” dårligt indeklima kun på baggrund af, at flere medarbejdere klager over dårligt indeklima. Dog vil en indeklimamåling kunne udføres med god begrundelse, hvis en hovedpineepidemi på arbejdskontoret er tilfældet. Hovedpine skal selvfølgelig ryddes af vejen hvis muligt, bl.a. fordi en arbejdsplads i de fleste tilfælde har interesse i at have glade og tilfredse medarbejdere, men også fordi hovedpinen kan forhindre arbejdskraften i at yde det bedste og dermed degradere kvaliteten af firmaets produktleverance.

Andre årsager

Man skal uden tvivl ikke overbevise sig selv naivt om, at det skyldes dårligt indeklima, hver gang en medarbejder klager over hovedpine i en længere periode. Det kunne nemlig være forårsaget af en masse andre ting. For eksempel er hovedpine et af de hyppigste symptomer på folkesygdommen stress. Hvis det er stress, der lægger til grund for hovedpinen, skal dette utvivlsomt også behandles. Det er af mindst lige så stor betydning for medarbejderens ydeevne, at de har det mentalt godt, som et godt indeklima er. Det er en virksomheds pligt at sørge for, at deres medarbejdere ikke lider under arbejdspladsens forhold. Mange gange forårsages stress af andet end dårlige arbejdsforhold, og da er det ikke arbejdspladsens skyld, men alligevel vil det forventes, at den hjælper den syge med at komme på ret køl igen. Dette kan blot være ved at indvillige i en sygemelding – selvom det ikke er garanteret, at virksomheden overhovedet har noget at skulle have sagt i den sammenhæng.