Gør haven klar til sommer i Danmark

Den danske sommer kan være helt vidunderlig, når vejrguderne ellers tilsmiler os. I disse pandemitider er vi oven i købet mange, der vælger at tilbringe sommeren i det danske sommerland. Hvis du har en have, er du heldig, da du kan få mest muligt ud af sommervarmen.

Med egen have kan du bare åbne havedøren og nyde det ekstra areal, der er blevet tilføjet til dit hus. Sådan en have kræver dog lidt kærlighed, hvis du skal have mest muligt ud af den. Herunder får du nogle gode råd til at gøre din have sommerklar.

Giv terrassen en ansigtsløftning

Hvis du gerne vil have mest muligt ud af din have til sommer, bør du starte med at give din terrasse en kærlig hånd. Mange terrasser rundt omkring i de danske haver bliver nemlig negligeret, og det er synd. For med en lækker terrasse får du nærmest et helt opholdsrum mere i sommermånederne. Hvis du også har en lidt trist terrasse, kan du relativt nemt selv give den en ansigtsløftning med nye terrassebrædder.

Måske har du en træterrasse i forvejen, eller måske har du en terrasse med fliser. Uanset om du skal have en helt ny træterrasse eller bare opgradere den gamle, er det altså ret nemt at gøre selv. Og det gør en kæmpe forskel.

Forvandl haven til et slaraffenland af frugt og bær

Der er ikke meget, der smager bedre end frisk frugt og bær direkte fra din egen have. Det kan derfor i høj grad betale sig at plante nogle frugttræer og buske i haven. Der går naturligvis lige et par sæsoner, før der faktisk er frugt på træerne, men hvis du er lidt tålmodig, vil du blive rigt belønnet.

Plads til leg og bevægelse

Hvis I har børn i huset, kan det også godt betale sig at lave en have, der indbyder til leg og bevægelse. I en lang sommerferie, hvor børnene er hjemme, kan der hurtigt gå meget fjernsyn og computer i den indenfor. Så er det dejligt bare at kunne åbne havedørene og slippe børnene ud i haven, hvor de kan brænde noget krudt af.

For at gøre haven til et sjovt sted at være, kan du investere i en havetrampolin og måske et gyngestativ og en rutsjebane. På denne måde kan ungerne nem få flere timer til at gå med at lege i haven, mens du selv slapper af på din nye terrasse.