Gør klar til at indrette haven i foråret

Selvom vinteren for alvor er ved at få fat i Danmark, så er det på høje tid at komme i gang med at planlægge de ændringer, man gerne vil lave i haven. Rigtig mange danskere har en lidt kedelig have, der måske nok er let at holde, men ikke er voldsomt inspirerende – og det er virkelig synd med al den gode inspiration, man kan finde på nettet.

Med grundig planlægning af den nye indretning af haven i vinterperioden, kan man få bestilt nye møbler, redskaber og meget andet, inden der bliver trængsel i butikkerne – og dermed skal man ikke vente på at komme i gang, når frosten endelig er ude af jorden.

Haven møbler gør alverden for udtrykket

Rigtig mange har store planer for nye planter og blomster i haven til foråret, og selvom det også er med til at skabe en unik stemning i haven, så må man endelig ikke glemme de møbler, der står i haven. Hvis havestolene eller bænken ved bål-stedet er trætte og slidte, så inspirerer de ikke ligefrem til ophold i haven, og der er ingen tvivl om, at de rette møbler i haven gør alverden for havens udtryk. Derfor kan det være et godt fokuspunkt, hvis haven skal have et nyt look til foråret.

Der er mange forskellige muligheder, når det kommer til møbler, og selvom træ ofte er at foretrække, så kræver det løbende behandling for at holde i mange år. Dette kan man slippe for, hvis man vælger beton møbler til udendørs brug, der kan holde til vind og vejr i mange år. Herudover kan man skabe et helt andet udtryk med beton møblerne, der kan stå i god kontrast til de farverige blomsterbede og grønne hække.

Lad dig inspirere af andres gode idéer

Når man gerne vil gøre noget ved havens indretning, så kan det nogle gange være svært at komme på de unikke idéer, der ændrer havens karakter fuldstændig. Dette er der dog heller ingen grund til, når man har internettet ved hånden, og der er utallige sider på nettet, der kan hjælpe med inspiration og gode idéer til indretning af haven. Her handler det ofte om, at grundtanken bag idéen kan bruges til at udvikle et lidt mere personligt touch – og med grundidéen på plads, så er det ofte lettere at finde den kreative sans frem.

Hvis man gerne vil bringe haven ind i det nye årti, så er det med at følge nogle af de tendenser, der er en del af moderne haver i dag. Fokuser på dette i 2021 og få en meget mere brugbar og inspirerende have, der ikke kun er til besvær.