6 boligforbedringer, der hæver ejendomsvurderingen

Går du med salgstanker – og vil du gerne sikre dig at du kan få så meget for dit hus som muligt? Så skal du læse med her. Vi har samlet 6 boligforbedringer, der kan hæve ejendomsvurderingen markant, så du kan få en god sjat penge for dit hus, når du vælger at sætte det til salg.

Udskift taget

Har du et ældre tag, hvor der er risiko for råd- og svampeskader i tagkonstruktionen, så kan det være en rigtig god idé at skifte taget ud. Råd- og svampeskader kan nemlig i værste tilfælde føre til, at hele træværket skal erstattes med et nyt. Det er langt billigere at udskifte selve belægningen – og som minimum den del af taget, der er beskadiget – og så kan du se frem til en betydelig stigning i ejendomsvurderingen. Potentielle købere ønsker nemlig ikke selv at sidde med skader, som potentielt kan koste dem meget dyrt. Hvilken tagtype, du vælger at skifte den gamle ud med, er i bund og grund op til dig. Et nyt ståltag er dog generelt en god løsning, da det er et billigere alternativ til de traditionelle alternativer som tagsten i beton eller tegl, men stadig har en lang holdbarhed.

Renovér badeværelset

Et nyrenoveret badeværelse er tiltalende for mange potentielle købere – og så er det også en god måde at tage hånd om skader, som potentielt kan gøre til fugtskader, f.eks. hvis fliserne ikke sidder helt fast eller der er revner i fugerne. Det er dog kun et projekt, du skal kaste dig ud i, hvis du ikke vil sælge huset lige med det samme. Mange købere vil nemlig gerne selv have indflydelse på materialevalget. Hvis du vælger at gøre det alligevel, bør du derfor holde dig til tidløse og afdæmpede nuancer og kun inddrage farver, hvor det er nemmere at skifte ud senere, bl.a. i form af håndklæder og lamper.

Skift gulvene ud

Gulvene oplever lidt af hvert, og det kan gøre, at de ikke ligefrem er pæne at kigge på længere. Et slidt gulv sender et signal om dårlig vedligeholdelse, og det giver potentielle købere et dårligt førstehåndsindtryk. Det kan derfor være en god idé at skifte gulvene ud. Som med badeværelset er det dog her en god idé at vælge tidløse og afdæmpede nuancer – og gerne gulvtyper, der kan holde rigtig længe. Det kan f.eks. være epoxygulvet, som har en meget lang holdbarhed og er meget slidstærkt eller et polyurethan gulv, som har en høj belastningsevne og en støddæmpende og støjreducerende overflade. Læs mere om de bedste gulvtyper til alle slags rum her.

Efterisolér vægge

Manglende isolering i hulrum betyder en enorm varmeregning – og det er potentielle købere ikke glade for. Det er derfor en god idé at investere i efterisolering, så boligen bliver mere energivenlig. Potentielle købere er nemlig ikke kun interesseret i en billigere varmeregning, men også en mere energivenlig bolig generelt med så lidt spild som overhovedet muligt.

Skift vinduerne

I stil med at boligkøbere gerne vil have huse med et lavt energiforbrug, så kan det også være en idé at skifte vinduerne ud. Gamle og utætte vinduer kan nemlig være en kæmpe varmesluger samtidig med at de skaber ubehagelige kuldebroer i boligen. Det kan derfor både sænke varmeregningen og forbedre indeklimaet at skifte dem ud – og det er især en god idé, da mange boligkøbere har lige netop energirigtige ruder øverst på deres ønskeseddel.

Overgå til grønne varmekilder

Varmekilden har naturligvis også stor indflydelse på, hvor høj varmeregningen i realiteten bliver. Hvis du har et gammelt oliefyr, kan du faktisk spare helt op til 12.500 kr. årligt ved at skifte til en luft-til-vand-varmepumpe. Det koster selvfølgelig også noget, men med den kæmpe besparelse, der følger med, er det en investering værd – også for potentielle købere, som er villige til at betale mere for mere energivenlig opvarmning.