Derfor skal du vælge sildebensparket

En af tidens helt store gulvtrends er sildebensparket. Her kan du læse hvorfor netop denne gulvtype er så populær og hvorfor sildebensparket måske også er den helt rette gulvtype for dig.

Lad gulvet spille en rolle i indretningen

Når du vælger et nyt gulv er der overordnet set to veje du kan vælge at gå i forhold til gulvets udseende. Den ene er at vælge et gulv, der kan være en neutral baggrund for din indretning, det kunne eksempelvis være et ensartet lyst trægulv eller en lys grå klinke.

Den anden mulighed er, at lade gulvet spille en aktiv rolle i boligindretningen. At vælge et sildebensparket vil altid falde i sidstnævnte kategori, da gulvet uanset om du lægger det i det klassiske sildebensmønster eller et i et andet smukt mønster altid vil være et blikfang i boligindretningen.

Netop det at et sildebensparket er et blikfang i indretningen er en af de primære årsager til at vælge gulvtypen. Et sildebensgulv i det klassiske sildebensmønster emmer af eksklusivitet og leder tankerne tilbage til fortidens herskabslejligheder og herskabsvillaer, hvor gulvtypen har sin oprindelse.

Skab et unikt gulv

Oprindeligt var udvalget af sildebensgulvet ret lille og bestod primært af klassiske træsorter som ask, eg og bøg. Siden kom yderligere træsorter til.

I de seneste år har gulvproducenterne præsenteret nye typer sildebensparket så som laminat og vinyl sildebensgulve. Dette har gjort gulvtypen både billigere og mere tilgængelig samt gjort udvalget meget større.

Disse moderne sildebensparketter er ofte også udstyret med et kliksystem, der gør at de fleste “gør det selv” folk kan montere gulvet.

Det store udvalg af sildebensparketter, der kan lægges i forskellige mønstre og som ofte kan kombineres med andre varianter indenfor samme serie gør, at sildebensparketter kan anvendes til at skabe et helt unikt gulv.

Vælger du et sildebensparket har du altså både mulighed for at være med på moden og samtidigt at skabe et unikt gulv eller i hvert fald et gulv, der skiller sig ud fra mængden og som samtidigt vil spille en smuk rolle i den indretning, hvad end du ønsker at skabe et moderne eller et klassisk look i din bolig.