Få skakternet gulv

Langt de fleste gulve, vi danskere har i vores hjem, er trægulve. Enten som brædder eller klikgulv. Og trægulv kan også være det smukkeste at se på. Men hvis du er en mere legesyg person, der ikke ønsker at have det samme gulv som alle andre, er trægulve måske ikke lige noget for dig.

 

I stedet vil du måske pynte dit hjem med et sort og hvidt skakternet gulv. Sådan et gulv man kender fra gamle, franske landkøkkener. Det giver noget bevægelse og spil i rummet, som trægulve aldrig kommer til at udfylde.

 

Her er tre måder, hvorpå du kan få skakternet gulv.

 

Gulvfliser

Den flotteste vej til skaktern er ved at lægge det flise for flise. En sort, så en hvid, og sådan fortsætter du til hele gulvet er fyldt.

 

Gulvfliser giver det mest blanke udtryk, og er altså perfekt, hvis du ønsker et klassisk marmor look. Gulvfliser er desværre også den dyreste løsning, men til gengæld er det kun noget, du lægger en gang i dit liv, da fliser er en ekstremt slidstærk gulvtype.

 

Linoleum

Den lidt billigere løsning, end gulvfliser, er linoleumsgulve. Her køber du en rulle, der allerede er printet med skaktern og skærer det blot til, indtil det udfylder hele rummet.

 

Linoleum giver et mat udtryk. Derudover er det utroligt nemt at holde rent, da en gulvmoppe glider ubesværet henover det. Linoleumsgulve er meget tilgængelige at lægge selv, men til gengæld er det ikke lige så slidstærkt som gulvfliser. Regn derfor med at skifte det efter en håndfuld år.

 

Maling

Den billigste løsning er at male det selv. Her starter du med at male det eksisterende gulv helt hvidt, for derefter at måle op til, hvor de sorte kvadrater skal males.

 

Sørg for grundighed, når du måler op, eller ender resultatet dårligt.