Trænger dit trægulv til en gulvafslibning?

Artikel om gulvafslibning i København, med tip og råd.

Gulvafslibning og hvorfor?

Mange lejligheder og virksomhedslokaler ligger i bygninger i København, som har mange år på bagen. Det er måske en super beliggenhed, og du er rigtig glad for at bo der, men det er længe siden, at lokalerne sidst er renoveret. Det betyder en hel del, hvordan gulvet i din bolig ser ud. Ser det meget slidt ud med masser af mærker og ridser, så får det hele boligen til at fremstå lidt lurvet. Det er der dog råd for. Det er slet ikke så svært at få et trægulv til at fremstå som næsten nyt. Det kræver en gulvafslibning og en efterbehandling, og gulvet kan blive som nyt og få lige netop det look, du gerne vil have.

Skal jeg selv forsøge mig med en gulvafslibning eller få hjælp til det?

Hvem har dog tid til selv at ordne det i en travl hverdag med arbejde og børn? Desuden er det ret svært at slibe et gulv og få det til at se jævnt og pænt ud. Det er til gengæld rigtig nemt at få slibeskader i gulvet, hvis man ikke har prøvet det før. Så det kan faktisk ikke anbefales at gå i gang med gulvafslibningen selv, da det kan blive dyrere i sidste ende. Det er jo ikke helt billigt for dig selv at leje en gulvafslibningsmaskine og købe efterbehandlingsmaterialer plus bruge din dyrebare tid på det. Så i stedet er det en rigtig god idé at få et erfarent, professionelt gulvbehandlingsfirma til at ordne det, f.eks. hvis du har en bolig i København.

Det bliver helt sikkert et meget flottere trægulv med en professionel gulvafslibning og efterbehandling. Du kan med fordel indhente et tilbud fra et gulvbehandlingsfirma som 4M Gulvservice. Der findes en del professionelle gulvbehandlingsfirmaer med rimelige og fair priser. De kommer gerne gratis ud til dig både i København og på hele Sjælland, kigger på opgaven og giver dig et uforpligtende tilbud. Du skal blot tænke på, at det er vigtigt at vælge et firma, som man kan regne med. De skal komme, når de lover det, og de skal være færdige med arbejdet som lovet.

Lidt besvær får du selvfølgelig også selv, fordi du er nødt til at rydde lokalet, så gulvfirmaet kan komme til at foretage en gulvafslibning, men derudover bør du ikke selv have noget arbejde med det bortset fra at sætte dine ting på plads igen bagefter. Gulvfirmaet skal ordne alt andet og sørge for at rydde op efter sig, inden de forlader din bolig eller din virksomhed.

Valg af gulvafslibning og efterbehandling

En gulvafslibning er perfekt til at friske dit trægulv op. En gulvafslibning er mindre hård ved trægulvet end en gulvafhøvling. Man sliber kun 1 mm af gulvoverfladen og giver det en efterbehandling, nok til at komme af med ridser og mindre skader i gulvet. Et trægulv kan slibes flere gange alt efter, hvilken trætype det er. Hvis du vedligeholder dit gulv efter gulvafslibningen, holder det pænt i længere tid.

En gulvafhøvling er imidlertid en grovere behandling af dit trægulv, idet man sliber 2-4 mm af træet, men det er nødvendigt, hvis gulvet har dybe ridser og ujævnheder. Efter afhøvlingen efterslibes gulvet for at få en pæn overflade.

Efterbehandlingen er vigtig og afgørende for resultatet

Man kan selvfølgelig ikke bare lade trægulvet stå ubehandlet hen efter en gulvafslibning.  Det skal efterbehandles med det samme for at beskytte træet, og man kan få et rigtig flot resultat, hvis man vælger den rigtige finish. Du kan evt. rådføre dig med gulvbehandlingsfirmaet. Hvis du fortæller dem, hvordan du ønsker, at dit trægulv skal ende med at se ud, så kan de fortælle dig, hvilken type efterbehandling du skal vælge. Det skal være en del af deres service.

Der findes flere former for efterbehandling, f.eks. lakbehandling, oliebehandling eller ludbehandling. Hvis du har børn og husdyr, som måske er lidt hårde ved dit gulv, er det nok en god idé at vælge en slidstærk lakering efter en gulvafslibning, helst flere lag lak. Et lakeret gulv er nemmest at gøre rent. Du kan vælge at give dit lakerede gulv et gyldent look, men der findes faktisk flere typer lak, f.eks. mat, silkemat og blank lak, og lakken kan endda få en hvidpigmentering.

Hvis du hellere vil have et mere moderne råt naturligt udseende, kan du få dit trægulv ludbehandlet. Det betyder, at gulvet vaskes flere gange med en sæbeblanding efter endt gulvafslibning. Det er smudsafvisende og kan også have en hvidpigmentering. Endelig kan du vælge en oliebehandling. Du kan f. eks. vælge en naturolie, som giver dit gulv en nøddeagtig behagelig farve. Du kan også vælge en hvid olie, hvor gulvet først behandles med hvid lud for at få den rigtige farve. Det er perfekt til lyse træsorter. Naturolie er bedre til eg og mørkt træ.

Uanset hvilken type efterbehandling, du vælger,  så kan dit gulv komme til at se helt nyt ud efter en gulvafslibning.

4M Gulvafslibning i København som kan anbefales og udfører gulvafslibning i København og på det meste af Sjælland.

 

Held og lykke med din gulvafslibning!